Skotsk højlandskvæg plejer naturen helt naturligt

Da vi flyttede til Veddinge Bakker fik vi et afgræsningsbehov. Vi så os omkring for hvad der kunne passe til området og til opgaven, og blev enige om, at skotsk højlandskvæg ville egne sig fortrinligt til det.
De kræver ikke megen pasning, kan klare sig udendørs hele året, har nemme fødsler og er i det hele taget nemme og omgængelige.
De er optimale naturplejere, og de pynter i landskabet året rundt.
De giver mørt, velsmagende og saftigt oksekød.
Skotsk Højlandskvæg afgræsser ikke bare arealerne, de holder buske og krat nede og fremmer derved en smuk varieret vækst og et rigt dyreliv.
De er sunde og robuste og klarer at gå ude i al slags vejr, året rundt. De kræver kun læ for vinden, et tørt leje og et skyggefuldt sted på de varme sommerdage.


Alle har horn. Allerede når kalven er et par måneder begynder hornene at blive synlige, og de fortsætter med at vokse, så længe dyret lever.

I 2005 indkøbte vi vores stambesætning, en bedækket ko, og fire kvier. I foråret 2006 fik vi endnu en lille kvie, Bessie. Siden har vi fået endnu en ko med kalv, (en kvie) samt en dejlig tyr, Viktor.

I avlsarbejdet bestræber vi os på at sikre racens karakteristika.

Møre bøffer:
De tyrekalve og kviekalve, som ikke er velegnede til avl, ender som velsmagende kød, efter et godt liv på 20-30 måneder. Skotsk Højlandskvæg tager lidt længere tid for at blive kødfulde på grund af racens nøjsomhed, og man kan ikke forcere væksten. Den langsomme og naturlige vækst gør kødet meget fedtfattigt og lavt på kolesterol. Kødet er mørt og saftigt, og dyret har levet sundt og naturligt og under dyreetisk betryggende vilkår.

Vi slagter den i november 2011. Ring og reserver nu.

Kødet er i kvarte køer, fordelt i pakker med:
mørbrad, højreb, lårtunge, culotte, tyndsteg, tyksteg (evt. i bøffer), Osso Bucco, roast beef, skært kød, klump, bovsteg, hakket kød, med mindre andet aftales, - lige til at lægge i fryseren.

Slagtningen foregår ved nedskydning på marken for at stresse dyrene mindst muligt, hvorefter de bliver kørt direkte til Nr. Asmindrup Slagteri, hvor kødet hænges og senere parteres. Indtil da har dyrene levet et frit og naturligt liv i frie omgivelser.

Afhentning foregår hos slagteren i Nr. Asmindrup, med mindre andet aftales. Kødet er pakket med label på de enkelte poser/ stykker, og skal lægges i fryser hurtigst muligt efter hjemkomsten. Husk også at have plastposer parat til ompakning af hakkekød i mindre portioner. Der kan være meget hakket kød, og det tager nemt en-to timer at pakke det om i den størrelse portion, som man har mest brug for. Her i huset er det f.eks. 500gr pr. pose. I stedet for bovsteg er der mulighed for at bestille det som hakket kød.

Pris: DKK 100,00 pr. kg.

Afregning inden afhentning hos slagteren ved bankoverførsel til Kildehøjgaard, eller direkte kontant hertil efter aftale.

Hold øje med vores hjemmeside, hvor vi annoncerer, når vi igen har kød.